KRAGERØ - RISØY Fritidseiendom i Kragerøs "indrefilet" med 40 m. strandlinje - brygge og utsiktstårn

Beliggenhet

BELIGGENHET x 5 - Lite vind, Gode solforhold, Fantastisk utsikt, Strandlinje/Brygge, "Sjøsentralt".
Dette er en drømmeeiendom som ligger værskjermet for sommervinden i le av Langøy. Sydvent med terrasser mot øst, syd og vest. Fantastisk utsikt over Sildebukta rett nedenfor og over mot Langøy i syd, flatskjæra Bringebærholmane, Vågøy og Lille Fluer litt lenger ute, samt Eksefjorden med Mosholmen, Dypsund, Store-Skrue og Askholmane som ligger rett innenfor Stråholmen. Man kan faktisk se så langt at "Danskebåten" mellom Langesund og Hirtshals skimtes.
Bebyggelsen ligger knappe 3 meter fra vannkanten med egen strandlinje og dypvannsbrygge. Eiendommen ligger "sjø-sentralt" i "indrefileten" av kragerøskjærgården, med kun 5 minutters båttur fra bilparkering/båtplass på Valle som ligger på fastlandet, 10 min. fra Kragerø, 7 min. fra Jomfruland og det åpne havet.

Den sentrale beliggenheten kan best beskrives med nærheten til idylliske "kreppa" som ligger rett på andre siden av Langøy. Kreppa er del av den "indre led" mellom Langesund og Kragerø. Skal man til Kragerø, følger man enten leden via Kreppa, eller tar snarveien via Vrangsund (for mindre båter) innenfor Langøykilen, eller rundt på nordsiden av Risøy inn Bjelviksund.
Om man trenger å bunkre opp, eller ønsker å la barna få seg en is, er Valle en svipptur unna. Valle er et koselig handelssted med dagligvarebutikk, restaurant, koselige småbutikker, bensinstasjon og Taxibåt. En ettemiddagstur i båten snirklende mellom Kragerø skjærgårdens 495 øyer er "diesel for sjelen". Kragerøskjærgården ligger i det vesentlige innenfor triangelet Kragerø- Jomfruland- Valle.

Risøy er ca 1,3 km lang og ca 300 meter på det bredeste, det er 26 registrerte boliger på øya, som i det vesentlige er fritidseiendommer. Det er 2 større grunneiere på øya.

Adkomst

Når man har fritidseiendom på Risøy er det enklest å ta båtveien fra Valle. Valle ligger ca 10 min. kjøring fra E-18). På Valle kan man enten ta Taxi, eller via egen båt. Det er naturligvis også mulig å ta Taxibåt/egen båt fra Kragerø- men det blir litt lengre kjørevei med bil fra østlandet.

Selger leier båtplass og bilparkering i Valle.

Ved visning blir det besørget transport, fortrinnsvis fra Valle.

Tomt

Eiet tomt 750 m²
I det vesentlige naturtomt med fjell i dagen, busker og trær. Deler av tomten er opparbeidet og beplantet med plen og bed, samt terrasser mot øst, syd og vest. Bryggeanlegg i sydøstre del med badetrapp, utligger, sittebenk langs fjellet og plass til hagemøbler. Det antas å være omtrentlig 40 meter strandlinje mot sjøen.

Tomten er ikke oppmålt men er ihht. skylddelingsforretning på 3/4 mål (ca 750 kvm). Tomtens omtrentlige mål er beskrevet på kartskisse vedlagt salgsoppgave.

Innhold

Fritidsbolig oppført over 1 etasje + kjeller ca 1959/60. Påbygd og forøvrig modernisert ca 2003, etter tegninger fra siv. arkitekt Patricia Ortega med 8 kantet tårnbygg innredet med store soverom i hver etasje.
1 etasje: Stor stue med peis, vedovn og utsikt mot vika og havet. Det er 3 dører fra stuen ut til terrasser omkring boligen. Åpen kjøkkenløsning mot stue- også her med flott utsikt, bad med varmekabler, flislagt gulv, dusj, wc og opplegg vaskemaskin, 2 mindre soverom, herunder ett med utgang vestvendt terrasse. Det er i tillegg et stort soverom i "tårnets" 1 etasje. Med adkomst fra vestvendt terrasse er det også en bod med plass til eksempelvis kjøleskap/fryser etc.
2 etasje: Stort soverom med vid utsikt i "tårnets" 2 etasje, her er det adkomst via trapp fra stuen og utgang luftebalkong mot nord.
U. etasje: Gang/ekstra dusjrom med dusjkabinett og luke til krypkjeller, forøvrig 2 sovealkover med faste senger.

Store terrasser på 3 av boligens sider - øst, nord og vest. Idyllisk og usjenert bryggeanlegg.

Det er i tillegg redskapsbod under terrasse mot øst, frittstående uthus med elektrisk toalett og bod med teknisk utstyr for avløpsanlegg.

Eierform

Selveier

Boligtype

Fritidseiendom

Byggeår

1959

Arealer (Bruksareal/Primærrom)

Bruttoareal (BTA) : 127 m²
Bruksareal (BRA) :117 m²
Bruksareal pr. etasje :1 etg.: 82 m², 2 etg.: 14m², U. etg.: 21 m²
Primærrom (P-ROM) : 115 m²
P-rom fordeling : 1. etg.: 80 kvm, stue, åpen kjøkkenløsning, soverom, entre/vf., bad/vaskerom. 2. etg.: 14 kvm, trapperom/gang, soverom. U. etg.: 21 kvm, Soverom, gang.
Arealbeskrivelsene er ihht. NS 3940 og er hentet fra vedlagte boligsalgsrapport/våtromsrapport fra takstmann.

Antall soverom

4 + 2 sovealkover i underetasje.
Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og /eller mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken.

Standard

Fritidsbolig antatt oppført ca 1959, påbygd i 2003/04. Oppgradert senere år med blant annet overflatebehandling innvendig, elektrisk anlegg fra 1998, herunder automatsikringer, nye takplater i 2015, ny utvendig kledning 2008 (bortsett fra lite parti v/inngangsparti på nordside), vinduer er skiftet siste 10 år, kjøkken oppgradert ca 2003, bad med varmekabler ca 2004, tilknyttet offenlig vann og avløp ca 2016.

Overflater

Gulv: Tregulv i stue, eikeparkett i soverom, "tårnet", laminatgulv i soverom i 1 etg., flis på bad og malt mur og belegg i underetasje.
Vegger: Malt panel i de fleste rom, bortsett fra soverom, "tårnet" og sovealkover i u. etg. som har panel.
Himling: Malt panel i de fleste rom, bortsett fra soverom, "tårnet" og sovealkover i u. etg. som har panel og ett soverom i 1 etg. som har malte plater.

TV/Internett

TV via signaler fra Riks-TV. Internett via 4G-mobilnett.

Kjøkken

I det vesentlige malte profilerte fronter, benkplate i tre, dobbelt kum, oppgradert i 2003.

Hvitevarer

Komfyr og kjøleskap medfølger.

Bad/Vaskerom/WC

Bad med flislagt gulv og varmekabler, malt panel på vegger. Dusjkabinett, vask med underskap, wc og opplegg vaskemaskin.
Det er i tillegg ekstra dusjkabinett i gang, underetasje.
Samt elektrisk toalett og vask i utvendig frittstående bod. (Primært i bruk før offentlig avløp ble lagt inn).

Tilbehør

Faste garderobeskap medfølger.

Byggemåte

Oppført over 1 etasje + dels innredet kjeller og dels krypkjeller. Senere påbygd "tårn" med 2 soverom.
Antatt oppført i trekonstruksjon over grunnmur av murblokker/støpt mur med sparestein.

Oppvarming

Peis og vedovn i stue, forøvrig elektrisk oppvarming med varmekabler på bad og løse varmeovner.
Pipeløp er nylig feiet og inspisert av feiervesenet. Det er pipehatt over tak med el. vifte for å sikre god trekk.

Diverse

Selger leier parkeringsplass og båtplass i Valle.
Ved interesse kan selger være behjelpelig med å sette kjøper i kontakt med utleier.

Energimerke

Energimerke datert : 12.05.2017
Energimerke karakter : Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Den komplette energiattest fåes ved henvendelse megler.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring.
Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema, vedlagt salgsoppgaven, før kjøpetilbud avgis.

Boligsalgsrapport/Takst

Tilstandsrapport med markedsvurdering, utført av : Are Bjørkheim - Takstforum Telemark As
Takstdato : 12.05.2017
Markedsverdi : 10 800 000,-

Omkostninger

11